PONDĚLÍ 13. 05. 2024
Menu

Blog

Archeologický výzkum na Cornštejně

V první polovině října loňského roku proběhl v prostorách sklepení zříceniny hradu Cornštejna záchranný archeologický výzkum, při kterém došlo k částečnému odtěžení mocné vrstvy stavební sutě, vzniklé destrukcí pater starého hradního paláce.

Nová stezka Lesů ČR

Hraběnčina stezka Tuto turistickou naučnou stezku zrealizoval podnik Lesy České republiky, s.p. prostřednictvím Lesní správy Znojmo. Projekt byl financován z Programu 2020 – zajištění cílů veřejného zájmu u LČR. Celková délka stezky je 1 425 m a vede od bývalých koníren Vranovského zámku, přes Hraběnčinu louku, až do Junáckého údolí. Podél celé trasy se nachází několik zajímavých objektů jako například kaple z 18. století, ale i nově vytvořené objekty pro lesní pedagogiku a informační cedule.

Vranovský zámek má certifikát TOP VÝLETNÍ CÍLE

Vranovský zámek má Certifikát Top výletní cíle Skupina těch nejlepších turistických cílů na jižní Moravě spolupracuje pod značkou kvality Top výletní cíle Jižní Morava již osmou sezonu. V současné době je na jižní Moravě již 32 Top výletních cílů ze všech koutů regionu. A z nich na jižní Moravě získaly čtyři ocenění na veletrhu Regiontour v Brně. Certifikáty kvality předala zástupcům Památníku Mohyly míru - Muzea Brněnska, Slovanského hradiště v Mikulčicích, zámku v Lysicích a Státnímu zámku ve Vranově nad Dyjí Mgr. Zuzana Vojtová,ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava.

Vranovský zpravodaj

Aktuální číslo Vranovského zpravodaje

Tatra veteran muzeum Bítov

Televizní reportáž České televize v pořadu "Toulavá kamera" Odkaz na video v článku

Hrady, zámky, zříceniny

Na hradech a zámcích Vranovska se stále něco děje. A protože chceme, abyste byli stále v obraze, přinášíme vám přehled, který vám v tom pomůže.

Vyhněte se kolonám při cestě na Vranovsko

Vyhněte se kolonám při cestě na Vranovsko Bližší informace v článku.

Kaplička sv. Tekly

Na konci roku 2014 byla opravena z dotace Ministerstva pro místní rozvoj a naší spoluúčastí kaplička nad jezerem pravého břehu řeky Dyje. V r. 2015 byla do ní instalována keramická plastika. Více informací v článku.

Nová kniha: Vranov nad Dyjí nejen na starých fotografiích

Velkému zájmu veřejnosti se těšil křest knihy "Vranov nad Dyjí nejen na starých fotografiích" autorů Zdeňky Černoškové, Ondřeje Bednaříka a Milana Větříčka. Nyní si případní zájemci tuto nevšední a zajímavou publikaci mohou zakoupit v Informačním a turistickém centru ve Vranově nad Dyjí za Kč 299,-.

Plánujete svatbu? 7 míst, kde se vzít na Vranovsku

Svatba, na kterou budete celý život s láskou vzpomínat, začíná výběrem toho správného místa. Dali jsme hlavy dohromady a připravili jsme pro vás seznam 7 míst Vranovska s nádherně romantickou atmosférou, kde si můžete říct své sladké „ano“.

Mikroregion Vranovsko © 2014 Sdružení pro rozvoj a obnovu obcí Vranovska