SOBOTA 27. 07. 2024
Menu

Plánujete svatbu? 7 míst, kde se vzít na Vranovsku

Svatba, na kterou budete celý život s láskou vzpomínat, začíná výběrem toho správného místa. Víme, že najít jej není nic jednoduchého. Naštěstí ale také známe pár míst, která by vás mohla okouzlit a stát se základním stavebním kamenem, na kterém vybudujete svůj šťastný den. Dali jsme hlavy dohromady a připravili jsme pro vás seznam 7 míst Vranovska s nádherně romantickou atmosférou, kde si můžete říct své sladké „ano“. 

1) Vranovský zámek

Barokní zámek na skále nad řekou Dyjí s úchvatnou vyhlídkou z nádvoří je přímo symbolem romantiky. Obřad probíhá v rozlehlém, bohatě zdobeném Sále předků. Pokud se vám tu zalíbí, máme pro vás ještě jeden tajný tip: jižní terasa a nádvoří jsou dokonalým místem pro nezapomenutelnou svatební hostinu.

Zdroj: http://www.zamek-vranov.cz/

Zaujal vás tento tip? Přečtětě si další informace o zámku Vranov nad Dyjí.

 

2) Hrad Bítov

Magická atmosféra pohádkového hradu Bítova k výměně svatebních slibů přímo vybízí. Krásný civilní obřad si můžete zařídit v tanečním a rytířském sále, pro uzavření církevního sňatku využijte hradní kapli.

Zaujal vás tento tip? Přečtětě si další informace o hradě Bítově.

 

3) Zámek Uherčice

V Uherčicích si můžete říci své „ano“ v kouzelné zámecké kapli. Nádherná zahrada u zámku láká hosty k uvolněné procházce, zatímco vy tu pořídíte neopakovatelné svatební fotografie.

Zaujal vás tento tip? Přečtětě si další informace o zámku Uherčice.

 

4) Pláže Vranovské přehrady

Svatby na pláži u nás zatím nejsou časté, a o to může být ta vaše nezapomenutelnější. Nevadí, že nemáme moře, pláže na Vranovsku mají svoje vlastní romantické kouzlo!

Zaujal vás tento tip? Přečtětě si další informace o plážích Vranovské přehrady.

 

5) Loď

Dalším z našich méně tradičních tipů je svatba na lodi. Stačí si zamluvit výletní parník, naložit pár dobrot a zábava může začít.

Zdroj: http://oldvranov.cz/ 

Zaujal vás tento tip? Přečtěte si více o lodní dopravě na Vranově.

 

6) Louka v Zadních Hamrech

O svatbě na louce sní mnoho romantických duší. Jednu takovou příhodnou loučku najdete ukrytou v Zádních Hamrech, v blízkosti NP Podyjí. Kdo hledá, najde….

Zaujal vás tento tip? Přečtěte si více o vycházkách v okolí Vranova.

 

7) Vinice Šobes

Proslulá vinice Šobes leží v těsné blízkosti Vranovska. Věřte, že je jedním z nejpoetičtějších míst, jaká u nás najdete. 

Zdroj: http://www.znovin.cz/

Zaujal vás tento tip? Přečtěte si více o vinařské turistice v okolí Vranova.

 

Přečtěte si další články z našeho blogu.

Mikroregion Vranovsko © 2014 Sdružení pro rozvoj a obnovu obcí Vranovska